Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijstsalade met gegrilde courgette

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstsalade met gegrilde courgette
575kcal Per persoon
Eiwitten
15g Eiwitten
Kh
87g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 courgette
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 50 gram wortel
  • 1 cm gember (7 g)
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • ½ citroen
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 15 gram rozijnen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst samen met de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in een pannetje met water. Giet erna af en laat afkoelen.
  2. Snijd de courgette in plakjes en besmeer met een kwastje licht met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgetteplakjes aan beide kanten zo’n 3 à 4 minuten.
  3. Rasp de wortel en het plakje verse gember, snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  4. Meng in een schaaltje de andere helft van de olie met het citroensap, het teentje knoflook, gember, komijn, kaneel en wat peper en zout. Roer goed door elkaar.
  5. Doe de rijst, wortel, rode ui, kikkererwten en rozijnen samen in een schaal. Giet de dressing hier overheen en hussel alles goed door elkaar.
  6. Verdeel de rijstsalade over een bord en leg de gegrilde plakjes courgette op de rijstsalade.

Tip van FitChef

Garneer de rijstsalade met verse koriander of munt.