Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met bruine bonenschotel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met bruine bonenschotel
697kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
84g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 75 gram wortel
  • 1 cm gember (7 g)
  • 75 gram bruine bonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Rasp de gember en spoel de bruine bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de paprika, wortel, het gehakt, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
  4. Voeg ketjap, 100 ml water en de bruine bonen toe aan de pan. Roer alles goed door en laat met het deksel op de pan 10 minuten zacht stoven. Roer halverwege even door, breng erna op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bruine bonen met de rijst.

Tip van FitChef

1. Garneer deze rijst met bruine bonenschotel met verse peterselie.
2. Voeg wat fijngesneden rode peper toe als je van pittig houdt.