⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u41m05s

Rode curry met tofu & zilvervliesrijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
801kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
69g Koolhydraten
Vet
45g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 gram tofu, naturel
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
  3. Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog.
  4. Verhit de helft van de olie in een wokpan en bak hierin de tofublokjes goudbruin. Haal ze na 5 minuten uit de pan en leg ze op een bordje.
  5. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak dit nog zo’n 3 minuten.
  6. Voeg de kokosmelk met 50 ml water en de currypasta toe aan de wokpan en breng aan de kook. Voeg de tofu en de spinazie toe en laat dit nog 1 à 2 minuten zachtjes doorkoken tot de curry een beetje indikt en de spinazie geslonken is.
  7. Giet de rijst af en schep dit in een kom of een diep bord. Serveer de rijst met de tofucurry.

Tip van FitChef

Deze rode curry met tofu en zilvervliesrijst is lekker met een schijfje limoen of verse koriander.