Rijst met gehakt & aubergine
Rijst met gehakt & aubergine
593kcal Per persoon
29g Eiwitten
67g Kh
23g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers het teentje knoflook en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergineblokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing en sojasaus toe en verwarm dit 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje peper.
- Serveer de rijst met het gehakt-auberginemengsel.
Tip van FitChef
Serveer deze rijst met gehakt en aubergine ook eens met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosuitje.