Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijst met gehakt & aubergine

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met gehakt & aubergine
593kcal Per persoon
Eiwitten
29g Eiwitten
Kh
67g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pers het teentje knoflook en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergineblokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing en sojasaus toe en verwarm dit 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje peper.
  4. Serveer de rijst met het gehakt-auberginemengsel.

Tip van FitChef

Serveer deze rijst met gehakt en aubergine ook eens met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosuitje.