Nieuw!
Rijst met romige kip fajita
Rijst met romige kip fajita
497kcal Per persoon
35g Eiwitten
65g Kh
11g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 100 gram kipfilet
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- ½ limoen
- 1 oranje paprika
- 1 ui
- 1 tomaat
- ½ jalapeño peper
- ¼ blokje groentebouillon
- 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in reepjes en meng dit in een schaaltje met de olie, paprikapoeder, oregano, komijn, chilipoeder en limoensap. Laat dit even zo staan.
- Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de jalapeño fijn.
- Verwarm een pan en bak hierin de kipreepjes 4 minuten. Voeg dan de paprika, ui en jalapeño toe en bak dit z’n 4 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de in blokjes gesneden tomaat toe samen met de zuivelspread en (per persoon) 50 ml water. Roer alles goed door elkaar. Laat dit op laag vuur zo'n 4 minuten inkoken tot een romige saus en tot de paprika zacht is. Breng naar wens op smaak met nog wat peper en zout.
- Doe de rijst op een (diep) bord en verdeel hier de romige kip fajita overheen.
Tip van FitChef
1. Garneer met verse koriander en een schijfje limoen.
2. Voeg nog een snufje knoflookpoeder en uienpoeder toe aan de kip.