Rijst met romige gehakt-spitskool schotel
Rijst met romige gehakt-spitskool schotel
732kcal Per persoon
38g Eiwitten
63g Kh
37g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de knoflook en het gehakt toe en rul gaar in 4 minuten. Voeg dan de spitskool toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder en sojasaus toe. Bak dit een minuutje mee en roer dan de kokosmelk door het gerecht. Laat dit op laag vuur een aantal minuten doorkoken tot de kerriesaus indikt.
- Serveer de rijst met de romige gehaktspitskoolschotel op een bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Deze gehaktspitskoolschotel is lekker met wat plakjes komkommer ernaast.