Rijst met runderreepjes & sperziebonen
Rijst met runderreepjes & sperziebonen
546kcal Per persoon
35g Eiwitten
62g Kh
18g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 125 gram runderreepjes
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 225 gram sperziebonen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de runderreepjes samen met de ras el hanout en de olie in een kom. Roer door elkaar en laat dit alvast even marineren.
- Doe de sperziebonen in een pan met ruim water en kook deze beetgaar in 8 minuten. Giet hierna af.
- Verwarm een wokpan en bak hierin de gemarineerde runderreepjes gaar in 4 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe, roer door elkaar en bak nog een minuut mee.
- Verdeel de rijst op een bord en schep de runderreepjes met sperziebonen erop. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Deze rijst met runderreepjes en sperziebonen is ook lekker met wat fijngehakte amandelen of verse koriander.
2. Vervang de rijst ook eens door bloemkool- of broccolirijst.