Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met sinaasappelkip & boontjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met sinaasappelkip & boontjes
642kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
88g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Zet ook de sperziebonen op in een pan met water en kook deze beetgaar in 6 minuten.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en ze in een schaaltje met de olie, komijnpoeder en chilipoeder.
  3. Pers de sinaasappel.
  4. Verwarm een pan en bak hierin de kipstukjes 3 minuten. Voeg de afgegoten boontjes samen met het sinaasappelsap en honing toe. Verwarm dit zo’n 3 minuten mee tot de saus een beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de sinaasappelkip met de rijst.

Tip van FitChef

Garneer het gerecht met wat geroosterd amandelschaafsel en/of wat sinaasappelrasp.