Nieuw!
Rijst met sinaasappelkip & boontjes
Rijst met sinaasappelkip & boontjes
642kcal Per persoon
40g Eiwitten
88g Kh
15g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel honing (20 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ook de sperziebonen op in een pan met water en kook deze beetgaar in 6 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een schaaltje met de olie, komijnpoeder en chilipoeder.
- Pers de sinaasappel uit.
- Verwarm een pan en bak hierin de kipstukjes 3 minuten. Voeg de afgegoten boontjes samen met het sinaasappelsap en honing toe. Verwarm dit zo’n 3 minuten mee tot de saus een beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de sinaasappelkip met de rijst.
Tip van FitChef
1. Garneer de rijst met sinaasappelkip met wat sinaasappelrasp.
2. Geen sperziebonen in huis? Dit gerecht is ook heel lekker met broccoli.