Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met sinaasappelkip & boontjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met sinaasappelkip & boontjes
642kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
88g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
Voeg toe aan boodschappenlijst

In één woord verrukkelijk, is deze rijst met sinaasappelkip en boontjes! Het toevoegen van het sinaasappelsap is niet alleen heel lekker voor de smaak, het zuur uit het sap zorgt er ook voor dat de kip lekker mals wordt. Dit kan ook met iets anders wat zuur is, zoals bijvoorbeeld wijn, azijn of tomatenpuree. Garneer de sinaasappelkip eens met amandelschaafsel of fijngehakte pistachenootjes.

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ook de sperziebonen op in een pan met water en kook deze beetgaar in 6 minuten.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een schaaltje met de olie, komijnpoeder en chilipoeder.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Verwarm een pan en bak hierin de kipstukjes 3 minuten. Voeg de afgegoten boontjes samen met het sinaasappelsap en honing toe. Verwarm dit zo’n 3 minuten mee tot de saus een beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de sinaasappelkip met de rijst.

Tip van FitChef

1. Garneer de bloemkoolrijst met sinaasappelkip met wat sinaasappelrasp.
2. Geen sperziebonen in huis? Dit gerecht is ook heel lekker met broccoli.