Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gestoomde vis met gember & limoenrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Gestoomde vis met gember & limoenrijst
415kcal Per persoon
Eiwit
30g Eiwit
Koolhydraten
63g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 cm gember
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • ¼ rode peper
  • 1 limoen
  • 1 pangasiusfilet (diepvries) (à ca. 135 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Door vis op deze manier 'en papillotte' te bereiden heb je geen extra olie of boter nodig.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de gember in plakjes.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de plakjes gember mee. Breng het kookwater goed op smaak met zout.
  4. Snijd de paprika in dunne reepjes en het bosuitje in stukjes. Snijd de rode peper fijn.
  5. Rasp de schil van de limoen. Snijd een partje van de limoen en pers de rest uit.
  6. Neem een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de vis op te leggen. Verdeel hier eerst de paprika en bosui over en breng op smaak met peper en zout. Leg de pangasiusfilet erop. Besprenkel met 1 theelepel limoensap, de rode peper en zout. Vouw het pakketje goed dicht en stoom de vis in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
  7. Haal de gember uit de rijst en meng de rijst met 1 theelepel limoensap en een halve theelepel limoenrasp.
  8. Leg het vispakketje op een bord en vouw voorzichtig open.
  9. Serveer met de rijst en een partje citroen.

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Tip van FitChef

Kies voor pangasiusfilet met het ASC-keurmerk.