Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Rijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus
684kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
75g Kh
Vetten
27g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram snijbonen
  • 50 gram maïs
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram runderreepjes
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de bosui in grove stukjes en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze beetgaar in zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook, runderreepjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Doe de maïs, bosui, ketjap, pindakaas en 3 eetlepels water in de pan. (Indien nodig, voeg wat extra water toe).
  4. Roer alles door en laat dit op laag vuur nog zo’n 4 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met de snijbonen en runderreepjes in pindasaus op een bord.

Tip van FitChef

Roer wat vers limoensap door de saus.