Chinese roerbak van runderreepjes, broccoli & champignons
Chinese roerbak van runderreepjes, broccoli & champignons
587kcal Per persoon
36g Eiwitten
63g Kh
21g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ rode peper
- 2 cm gember (14 g)
- 100 gram runderreepjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 ui
- 100 gram champignons
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar.
- Hak de peper fijn en rasp de gember.
- Meng de runderreepjes met rode peper, gember, olie en sojasaus en laat 5 minuten staan.
- Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Verwarm de wok tot gloeiend heet. Roerbak de runderreepjes met marinade al omscheppend 2 minuten. Schep de broccoliroosjes en champignons erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg een scheutje water toe en roerbak de groenten in nog 2-3 minuten op matig hoog vuur beetgaar.
- Serveer met de rijst.
Tip van FitChef
1. Vervang de champignons door shiitakes.
2. In plaats van verse gember kun je ook gehakte gember uit een potje gebruiken. Deze kun je in de koelkast lang bewaren.