Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Chinese roerbak van runderreepjes, broccoli & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Chinese roerbak van runderreepjes, broccoli & champignons
674kcal Per persoon
Eiwit
47g Eiwit
Koolhydraten
75g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • ½ rode peper
  • 2 cm gember
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 broccoli
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar.
  2. Hak de peper fijn en rasp de gember.
  3. Meng de runderreepjes met rode peper, gember, olie en sojasaus en laat 5 minuten staan.
  4. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine blokjes.
  5. Verwarm de wok tot gloeiend heet. Roerbak de runderreepjes met marinade al omscheppend 2 minuten. Schep de broccoli en champignons erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg een scheutje water toe en roerbak de groenten in nog 2-3 minuten op matig hoog vuur beetgaar.
  6. Serveer met de rijst.

Tip van FitChef

1. Vervang de champignons door shiitakes.
2. In plaats van verse gember kun je ook gehakte gember uit een potje gebruiken. Deze kun je in de koelkast lang bewaren.