Rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel & pestodressing
Rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel & pestodressing
543kcal Per persoon
17g Eiwitten
46g Kh
32g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 8 falafel balletjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 8 cherry tomaten
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten, giet vervolgens af en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de falafelballetjes goudbruin in 3 minuten.
- Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de rode ui. Halveer de tomaatjes. Doe de groenten samen met de bloemkoolrijst in een schaal of kom.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, pesto, mosterd en het sap uit de citroen. Giet de dressing bij de salade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijstsalade van bloemkoolrijst met de falafelballetjes op een bord.
Tip van FitChef
1. Je kunt de bleekselderij vervangen door komkommer.
2. Deze rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel is ook lekker met verse dille.