Risottotaart met puntpaprika & Parmezaanse kaas

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 55 minuten
  • 10 punten
141kcal Per punt
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
4g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 zak puntpaprikamix (1 rode, 1 gele, 1 oranje)
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram risottorijst (Arborio)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 10 eetlepel cottage cheese (*lactosevrij)
  • 2 stuk ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Deze hartige taart op basis van risotto is met een groene salade erbij lekker als hoofdgerecht. En doet het ook goed bij een feestje op een tafel vol lekker eten.

  1. Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snijd de steeltjes van de paprika’s en snijd de paprika’s vanaf die kant voor een derde in dunne ringen. Snijd de rest van de paprika’s in kleine stukjes. Snipper de ui.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en paprikastukjes zachtjes glazig. Schep de rijst en tijm erdoor en bak al omscheppend tot alle korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst al roerend zachtjes pruttelen. Voeg de helft van de bouillon toe en smoor de risotto al roerend in 18-20 minuten zachtjes gaar. Voeg tijdens het koken scheut voor scheut de rest van de bouillon toe, roer regelmatig.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Neem de pan van het vuur en roer er de helft van de Parmezaanse kaas, cottage cheese en eieren door.
  6. Vet de taartvorm in met weinig olijfolie en verdeel de risotto in de vorm. Strijk de bovenkant glad en verdeel de paprikaringen erover. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de risottotaart in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin.

Benodigdheden

  • Metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-24cm)

Tip van FitChef

1. Lekker met een groene salade.
2. Vervang voor meer eiwit de helft van de bouillon door halfvolle of magere melk. Los dan wel het hele bouillonblokje op in 250 ml water.