Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Roerbak met rijst, gehakt & pindakaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Roerbak met rijst, gehakt & pindakaas
822kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
80g Koolhydraten
Vet
37g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 rode paprika
  • 100 gram witte kool, gesneden
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 bosuitje
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de sperziebonen op in een pan met water en kook deze beetgaar in 6 minuten.
  2. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt met de knoflook in 4 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika ondertussen in blokjes en voeg samen met de witte kool toe aan de pan met het gehakt. Roerbak 2 minuten mee. Voeg daarna de pindakaas, ketjap en sperziebonen toe aan de pan en meng goed door elkaar.
  4. Snijd het bosuitje in ringetjes.
  5. Serveer de rijst met het gehakt en de groenten op een bord. Top het gerecht af met de bosui en breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Breng deze roerbak op smaak met wat limoensap.