Nieuw!
Roerbak met rijst, gehakt & pindakaas
Roerbak met rijst, gehakt & pindakaas
811kcal Per persoon
44g Eiwitten
77g Kh
36g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 rode paprika
- 100 gram witte kool, gesneden
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 bosuitje
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de sperziebonen op in een pan met water en kook deze beetgaar in 6 minuten.
- Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt met de knoflook in 4 minuten gaar.
- Snijd de paprika ondertussen in blokjes en voeg samen met de witte kool toe aan de pan met het gehakt. Roerbak 2 minuten mee. Voeg daarna de pindakaas, ketjap en sperziebonen toe aan de pan en meng goed door elkaar.
- Snijd het bosuitje in ringetjes.
- Serveer de rijst met het gehakt en de groenten op een bord. Top het gerecht af met de bosui en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Breng deze roerbak op smaak met wat limoensap.