Nieuw!
Rode curry met garnalen, sperziebonen & bloemkoolrijst
Rode curry met garnalen, sperziebonen & bloemkoolrijst
459kcal Per persoon
38g Eiwitten
32g Kh
20g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 rode paprika
- 125 gram wortel
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
Met deze rode curry met garnalen, sperziebonen en bloemkoolrijst zet je een heerlijke maaltijd vol eiwitten en vitamines op tafel. En dit lekkere gerecht bevat juist weinig koolhydraten. Met de rijkdom aan smaken in deze curry is het ultiem genieten! Serveer er wat verfrissende komkommer of een salade bij.
Zo maak je dit recept
- Laat de garnalen even ontdooien.
- Zet de sperziebonen op in een pan met water en kook in 10 minuten beetgaar.
- Hak ondertussen de knoflook en gember fijn. Verwarm de olie in een wokpan en bak hierin de knoflook, gember en garnalen ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Voeg de paprika en wortel toe aan de pan en bak zo’n 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk met 50 ml water en de currypasta toe aan de wokpan en breng aan de kook. Voeg de gekookte sperziebonen toe en laat dit nog 1 á 2 minuten zachtjes doorkoken tot de curry een beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de curry in een diep bord.
Tip van FitChef
1. Bestrooi met verse peterselie of koriander.
2. Lekker met plakjes komkommer.