Nieuw!
Romige avocado-pestosoep met courgette & gerookte zalm
Romige avocado-pestosoep met courgette & gerookte zalm
656kcal Per persoon
22g Eiwitten
19g Kh
54g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 courgette
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 blokje groentebouillon
- 1 avocado
- 50 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel ricotta (20 g)
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgette en snijd in blokjes.
- Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 minuten. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg 350 ml water met het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng zo’n 10 minuten aan de kook.
- Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Zet de avocado en zalm even apart.
- Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde substantie. Voeg vervolgens de ricotta, avocadoblokjes, pesto en chilivlokken toe. Pureer nogmaals tot een gladde substantie. Breng het geheel op smaak met peper en zout
- Schenk de soep in een grote kom en verdeel de zalmreepjes erover.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Probeer ook een keer met gerookte kip in plaats van zalm.
2. Lekker met wat gehakte walnoten eroverheen.