Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Aubergine-tomaat soep met kikkererwten & ricotta-fetacrème

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Aubergine-tomaat soep met kikkererwten & ricotta-fetacrème
331kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
27g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 225 gram tomatenblokjes
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel ricotta
  • 20 gram witte kaas (feta)
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met het woord 'lekker' doe je deze aubergine-tomaat soep met kikkererwten en ricotta-fetacrème absoluut tekort. Want buiten dat het een plaatje is om te zien, is de smaak ook echt fantastisch. Dus ga maar snel een grote pan van deze heerlijke soep maken!

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergine toe en bak zo’n 4 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en chilivlokken toe en roer goed door.
  3. Voeg 350 ml water met het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng zo’n 10 minuten aan de kook.
  4. Doe de ricotta en feta ondertussen in een ruime kom en pureer met de staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat nog 4 minuten pruttelen op laag vuur. Breng het geheel op smaak met peper en zout
  6. Schenk de soep in een grote kom en top af met de ricotta-fetacrème.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Lekker met wat verse tijm.
2. Top de soep af met wat geroosterde pijnboompitten.
3. Probeer deze soep ook een keer met linzen in plaats van kikkererwten.