Nieuw!
Rijstschotel met kurkuma & garnalen
Rijstschotel met kurkuma & garnalen
576kcal Per persoon
36g Eiwitten
75g Kh
15g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 80 gram doperwten, uit blik
- 60 gram maïs
- 125 gram wortel
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Spoel de doperwten en maïs af in een vergiet en laat uitlekken. Was de wortel, snijd in plakjes en halveer deze. Snijd het bosuitje in ringetjes en de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en voeg hier de wortel aan toe. Wok dit zo’n 4 minuten. Voeg dan de garnalen en knoflook toe en wok dit 2 minuten mee. Doe de doperwten, maïs, bosui en kurkuma in de pan en bak dit ook 2 minuten mee.
- Giet de rijst af en voeg dit samen met de sojasaus toe aan de wok. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijstschotel op een bord.
Tip van FitChef
Om deze rijstschotel extra pittig te maken, bak je even een gedroogd pepertje mee.