🥳 Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Nieuw!

Rijstschotel met kurkuma & garnalen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
554kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
75g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 80 gram doperwten, uit blik
  • 50 gram maïs
  • 100 gram wortel
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram cocktail garnalen, diepvries
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Spoel de doperwten en maïs af in een vergiet en laat uitlekken. Was de wortel, snijd in plakjes en halveer deze. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en voeg hier de wortel aan toe. Wok dit zo’n 4 minuten. Voeg dan de garnalen en knoflook toe en wok dit 2 minuten mee. Doe de doperwten, maïs, bosui en kurkuma in de pan en bak dit ook 2 minuten mee.
  4. Giet de rijst af en voeg dit samen met de sojasaus toe aan de wok. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijstschotel op een bord.