Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijstschotel met kurkuma & garnalen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstschotel met kurkuma & garnalen
580kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
76g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 80 gram doperwten, uit blik
  • 60 gram maïs
  • 125 gram wortel
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Spoel de doperwten en maïs af in een vergiet en laat uitlekken. Was de wortel, snijd in plakjes en halveer deze. Snijd het bosuitje in ringetjes en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en voeg hier de wortel aan toe. Wok dit zo’n 4 minuten. Voeg dan de garnalen en knoflook toe en wok dit 2 minuten mee. Doe de doperwten, maïs, bosui en kurkuma in de pan en bak dit ook 2 minuten mee.
  4. Giet de rijst af en voeg dit samen met de sojasaus toe aan de wok. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijstschotel op een bord.

Tip van FitChef

Om deze rijstschotel extra pittig te maken, bak je even een gedroogd pepertje mee!