Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Romige rijstschotel met groenten & tartaar

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Romige rijstschotel met groenten & tartaar
692kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
68g Kh
Vetten
32g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 rundertartaar
  • 75 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de champignons in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snipper de ui.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de champignons, ui en prei 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst samen met 300 ml water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten doorsudderen, eventueel met deksel op de pan.
  3. Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.
  4. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de tuinerwten toe aan de rijst en verwarm deze nog 2 minuten mee. Zet het vuur uit en roer de zuivelspread erdoor.
  5. Serveer de romige rijstschotel met de tartaar. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Deze romige rijstschotel is heerlijk met een kneepje citroen.