Salade met geroosterde halloumi & zwarte olijven
Salade met geroosterde halloumi & zwarte olijven
392kcal Per persoon
18g Eiwitten
2g Kh
35g Vetten
1g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram halloumi
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 8 zwarte olijven
- ½ eetlepel witte wijnazijn (8 ml)
- 1 handje veldsla (30 g)
Deze salade met geroosterde halloumi en zwarte olijven is bijzonder smaakvol. En makkelijker kan het bijna niet. Soms heb je gewoon weinig tijd en dan is deze salade een uitkomst! Met maar 5 ingrediënten zet je toch een heerlijk en gezond resultaat op tafel.
Zo maak je dit recept
- Snijd de halloumi in plakken en daarna in lange repen. Bestrijk ze met de helft van de olie.
- Verwarm de grillpan en bak de halloumi aan beide kanten bruin.
- Snijd de olijven doormidden.
- Klop de rest van de olie met de witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de sla in een schaal en meng met de dressing. Verdeel de olijven en halloumi tussen de sla.
Tip van FitChef
Lekker met verse oregano!