Nieuw!
Salade met kip, venkel & frambozen
Salade met kip, venkel & frambozen
493kcal Per persoon
44g Eiwitten
34g Kh
20g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram frambozen (diepvries)
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
- 1 venkelknol
- 1 krop baby romaine sla
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 30 gram witte kaas (feta)
- 1 ½ eetlepel halfvolle yoghurt (23 ml)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Laat de frambozen ontdooien.
- Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit in een schaaltje met de olie en de Italiaanse kruiden.
- Verhit een pan en bak hierin de kipblokjes in circa 5 minuten gaar en goudbruin.
- Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Maak de slabladeren van de baby romaine los, was deze en snijd in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes en de rode ui in halve ringen.
- Meng de venkel met de slabladeren, komkommer en rode ui in een schaal. Verdeel de kipblokjes en frambozen erover (houd 3 frambozen apart voor de dressing). Verkruimel de feta over de salade.
- Prak de 3 overgebleven frambozen door een vergiet heen en vang het sap op in een schaaltje. Meng dit met de yoghurt en azijn tot een dressing.
- Serveer de salade met de frambozen-yoghurt dressing.