Thaise salade met kipfilet
Thaise salade met kipfilet
522kcal Per persoon
43g Eiwitten
35g Kh
23g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 125 gram wortel
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 50 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
Zo maak je dit recept
- Kruid de kipfilet met wat peper en zout.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kipfilet gaar.
- Maak ondertussen met een spiraalsnijder spaghetti van de courgette. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui. Rasp de wortel. Meng de groenten in een kom met elkaar.
- Maak een dressing van de pindakaas, melk, ketjap en sambal.
- Serveer de salade met de kip en dressing.
Benodigdheden:
- Spiraalsnijder
Tip van FitChef
1. Lekker met verse koriander en wat limoensap.
2. Geen spiraalsnijder in huis? Rasp de courgette op een grove rasp, dat is net zo lekker.