Zoete aardappel & linzen maaltijdsalade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 1 persoon
473kcal Per persoon
Eiwit
14g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram wortel
  • 1 rode ui
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram linzen, uit blik
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 1 handje rucola
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de zoete aardappel en wortel met koud water. Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Snijd de wortel in plakjes en de ui in partjes. Verdeel de aardappel met wortel en ui over de bakplaat.
  3. Druppel de helft van de olie over de groenten en hussel door elkaar zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen.
  5. Spoel ondertussen de linzen en verkruimel de feta kaas.
  6. Doe de rucola in een kom en verdeel de warme groenten, linzen en de feta erover. Druppel de rest van de olie en de balsamicoazijn over de salade en hussel alles even door elkaar.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier