Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Linzensalade met gegrilde zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Linzensalade met gegrilde zalm
581kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 1 courgette
  • 1 bosuitje
  • 150 gram wortel
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 125 gram linzen, uit blik
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalmfilet ontdooien (in de magnetron).
  2. Snijd de courgette schuin in plakken. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en rasp de wortel grof.
  3. Bestrijk de zalmfilet en courgetteplakken heel dun met de helft van de olie.
  4. Rooster de zalm in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé. Leg de plakken courgette ernaast en rooster ze in 3-4 minuten mooi bruin en gaar.
  5. Klop intussen in een kom de rest van de olie met mosterd, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing. Schep de linzen, bosui, wortel en rucola door de dressing.
  6. Serveer de linzensalade in een diep bord en leg de zalm en de plakken courgette erop.

Tip van FitChef

Probeer deze linzensalade ook eens met verfijnde belugalinzen.