Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Linzensalade met gegrilde zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Linzensalade met gegrilde zalm
581kcal Per persoon
Eiwitten
40g Eiwitten
Kh
36g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 1 courgette
  • 1 bosuitje
  • 150 gram wortel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
  • 125 gram linzen, uit blik
  • 1 handje rucola (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze linzensalade met gegrilde zalm is het vaker eten van vette vis geen enkel probleem! Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren. Gebruik ook eens verse zalm en garneer deze met schijfjes citroen.

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalmfilet ontdooien (in de magnetron).
  2. Snijd de courgette schuin in plakken. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en rasp de wortel grof.
  3. Bestrijk de zalmfilet en courgetteplakken heel dun met de helft van de olie.
  4. Rooster de zalm in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé. Leg de plakken courgette ernaast en rooster ze in 3-4 minuten mooi bruin en gaar.
  5. Klop intussen in een kom de rest van de olie met mosterd, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing. Schep de linzen, bosui, wortel en rucola door de dressing.
  6. Serveer de linzensalade in een diep bord en leg de zalm en de plakken courgette erop.

Tip van FitChef

Probeer deze linzensalade ook eens met verfijnde belugalinzen.