Linzensalade met gegrilde zalm
Linzensalade met gegrilde zalm
581kcal Per persoon
40g Eiwitten
36g Kh
31g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 1 courgette
- 1 bosuitje
- 150 gram wortel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
- 125 gram linzen, uit blik
- 1 handje rucola (30 g)
Met deze linzensalade met gegrilde zalm is het vaker eten van vette vis geen enkel probleem! Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren. Gebruik ook eens verse zalm en garneer deze met schijfjes citroen.
Zo maak je dit recept
- Laat de zalmfilet ontdooien (in de magnetron).
- Snijd de courgette schuin in plakken. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en rasp de wortel grof.
- Bestrijk de zalmfilet en courgetteplakken heel dun met de helft van de olie.
- Rooster de zalm in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé. Leg de plakken courgette ernaast en rooster ze in 3-4 minuten mooi bruin en gaar.
- Klop intussen in een kom de rest van de olie met mosterd, yoghurt en wat zout en peper tot een dressing. Schep de linzen, bosui, wortel en rucola door de dressing.
- Serveer de linzensalade in een diep bord en leg de zalm en de plakken courgette erop.
Tip van FitChef
Probeer deze linzensalade ook eens met verfijnde belugalinzen.