Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Salade met zoete aardappel, maïs & appel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Salade met zoete aardappel, maïs & appel
637kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
82g Koolhydraten
Vet
26g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel
  • 80 gram maïs
  • 1 appel
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ citroen
  • 1 theelepel honing
  • 1 handje veldsla
  • 40 gram witte kaas (feta)
  • 15 gram pompoenpitten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan met water en kook gaar in circa 10 minuten. Giet af en spoel na met koud water. Laat een beetje afkoelen.
  2. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelpartjes in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes.
  4. Maak een dressing van de olie, 1 eetlepel citroensap en de honing.
  5. Doe de sla samen met de zoete aardappel, maïs, appel en bosui in een kom. Verkruimel de witte kaas erover en maak af met de pompoenpitten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de salade met de dressing.

Tip van FitChef

Het is lekker om de pompoenpitten kort te roosteren in een droge koekenpan.