Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Roerbak van krieltjes, zalm & witlof

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Roerbak van krieltjes, zalm & witlof
517kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
46g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 200 gram krieltjes
  • 1 ui
  • 2 witlof
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel honing
Voeg toe aan boodschappenlijst

Roerbak van krieltjes, zalm en witlof klinkt als een lekkere en simpele maaltijd. Maar deze keer hebben we er, door de toevoeging van ras el hanout, een bijzondere en oosterse draai aan gegeven. Ras el hanout is een kruidenmengsel dat zijn oorsprong in Marokko vindt en soms wel meer dan 20 verschillende soorten specerijen bevat! Iedere familie, kok of verkoper heeft dan ook zijn eigen favoriete samenstelling. De meest voorkomende ingrediënten zijn: kurkuma, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper en piment en kaneel.

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalmfilet ontdooien.
  2. Breng water aan de kook, halveer de krieltjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de onderkant van de stronken witlof, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  4. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en snijd vervolgens in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een pan en bak de ui glazig in 2 minuten. Voeg dan de zalmblokjes met de ras el hanout toe en bak dit in 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de witlofreepjes en de honing toe en bak dit nog zo’n 3 minuten mee. Voeg tot slot de voorgekookte krieltjes toe en bak deze nog een even mee.
  6. Serveer de roerbak van krieltjes, zalm en witlof op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze roerbak van krieltjes, zalm en witlof is ook lekker met wat verse dille.