Salade van tonijn & aardappel met augurksalsa

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 2 personen
395kcal Per persoon
Eiwit
48g Eiwit
Koolhydraten
37g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen, iets kruimig
  • 6 augurken
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels peterselie
  • 3 theelepels mosterd
  • 320 gram tonijn uit blik, in water
  • 80 gram skyr, naturel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 handjes rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Een lekkere salade voor de stevige trek.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Snijd intussen de augurken in kleine blokjes. Snipper het sjalotje. Hak de peterselie fijn. Meng de augurk in een kommetje met sjalot, peterselie en de helft van de mosterd. Laat deze salsa even staan.
  3. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel in stukjes. 
  4. Roer in een kom de skyr met olie, azijn en de resterende mosterd tot een saus en schep de aardappelblokjes tonijn en 1-2 eetlepels van de augurksalsa erdoor. 
  5. Verdeel de rucola in kommen en schep de tonijn-aardappelsalade erop. 
  6. Serveer de augurksalsa in kleine kommetjes erbij.

Tip van FitChef

Deze salade doet het goed als lunchsalade, maar ook als maaltijdsalade. Zorg dan wel voor wat extra groente. Garneer bijvoorbeeld met broccoliroosjes, sperziebonen en/of tomaatjes.