Salade van tonijn & aardappel met augurksalsa

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 2 personen
436kcal Per persoon
Eiwit
49g Eiwit
Koolhydraten
39g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 300 gram aardappelen
  • 6 stuk augurk
  • 2 eetlepel platte peterselie
  • 0,5 stuk rode ui
  • 3 theelepel mosterd (grof)
  • 320 gram tonijn uit blik (in water)
  • 80 gram skyr (naturel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Een lekkere salade voor de stevige trek.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Snijd intussen de augurken in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de augurk in een kommetje met rode ui, peterselie en de helft van de mosterd. Laat deze salsa even staan.
  3. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel in stukjes.
  4. Roer in een kom de skyr met olijfolie, azijn en de resterende mosterd tot een saus en schep de aardappelblokjes tonijn en 1-2 eetlepels van de augurksalsa erdoor.
  5. Verdeel de rucola in kommen en schep de tonijn-aardappelsalade erop.
  6. Serveer de augurksalsa in kleine kommetjes erbij.

Tip van FitChef

Deze salade doet het goed als lunchsalade, maar ook als maaltijdsalade. Zorg dan wel voor wat extra groente. Garneer bijvoorbeeld met broccoliroosjes, sperziebonen en/of tomaatjes.