Sushisandwich met tonijn
Sushisandwich met tonijn
484kcal Per persoon
29g Eiwitten
87g Kh
2g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram sushi rijst
- 1 eetlepel rijstazijn (10 ml)
- 1 krop baby romaine sla
- 4 radijsjes
- 2 nori vellen
- 3 theelepels wasabi pasta (15 g)
- 1 eetlepel sushi gember (20 g)
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 3 eetlepels sojasaus (30 ml)
Heel geschikt voor in je lunchbox! Je kunt deze sushisandwiches al de avond van tevoren maken. En zo nodig nog een extra dag bewaren. In plaats van sushirijst kun je ook zilvervliesrijst, quinoa of sorghum gebruiken.
Zo maak je dit recept
- Kook de sushirijst de avond van tevoren al gaar volgens de aanwijzingen op het pak en roer er van het vuur af de rijstazijn door. Schep de rijst om en laat afkoelen.
- Haal 2 slabladeren van de krop en snijd in flinterdunne reepjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Leg 1 vel nori met de ruwe kant naar boven op het werkvlak. Bedek de nori met de helft van de rijst tot een laag van 1½ cm dik, ook de randen. Druk de rijst stevig aan.
- Strijk wat wasabi over de rijst uit en verdeel er slareepjes, radijs, sushigember en (goed uitgelekte) tonijn over. Verdeel de rest van de sushirijst over de tonijn en druk alles stevig aan. Dek af met het andere sushivel met de ruwe kant naar beneden. Laat even zo liggen tot het bovenste sushivel zich aan de rijst heeft gehecht. Druk nog eens goed aan en snijd de sushistapel diagonaal in 4 sandwiches.
- Verpak de sandwiches strak in plasticfolie en leg ze tot gebruik – minimaal 1 uur – in de koelkast.
- Doe wat sojasaus in een schaaltje om de sushisandwich in te dippen.
Benodigdheden:
- Plasticfolie
- (Elektrisch mes)
Tip van FitChef
1. Lekker met extra sushigember en plakjes radijs.
2. Het snijden van de sushi gaat heel goed met een elektrisch mes. Je kunt ook een broodmes gebruiken. Het is de truc om niet te hard te duwen tijdens het snijden.