Bruchette met spread van erwten & geitenkaas
Bruchette met spread van erwten & geitenkaas
365kcal Per persoon
21g Eiwitten
27g Kh
19g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 3 plakken geitenkaas
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 2 eetlepels basilicum, vers
- 2 boterhammen, volkoren (dikke plakken)
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
Deze bruchette met spread van erwten en geitenkaas doen het hartstikke goed op een picknick of een zomerse lunch buiten in de tuin of op het balkon. Met deze luchtige spread heb je een lekker licht beleg voor op je broodje. Maak een grote schaal vol met geroosterde bruchette en varieer met de toppings. Zo is een combinatie van tomaatjes en basilicum ook erg lekker, of een bruchette met pesto en rauwe ham.
Zo maak je dit recept
- Overgiet de erwten in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Snijd 1 plak geitenkaas in kleine stukjes.
- Doe de erwten met de stukjes geitenkaas, yoghurt, wat versgemalen zwarte peper en de helft van de basilicumblaadjes in de blender en meng alles op de hoogste stand tot een smeuïge spread. Doe de spread over in een schaaltje.
- Bestrijk de dikke plakken brood dun met olie en rooster ze in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen.
- Leg de plakken brood op borden en bestrijk ze royaal met de doperwtenspread. Vouw de plakken geitenkaas dubbel en leg de op de bruschette. Strooi de rest van de basilicumblaadjes erover.
Benodigdheden:
- Blender
Tip van FitChef
1. De spread van erwten doet het ook goed als beleg op sandwiches die je meeneemt.
2. Het is ook lekker om een deel van de doperwten te vervangen door tuinboontjes.