Nieuw!
Sandwich met avocado & eiersalade
Sandwich met avocado & eiersalade
477kcal Per persoon
25g Eiwitten
31g Kh
28g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 2 eieren
- ½ avocado
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- ½ citroen
- 2 boterhammen, volkoren
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 8-10 minuten tot ze hard gekookt zijn.
- Prak ondertussen de avocado met een vork in kommetje. Meng met een lepel de yoghurt, mosterd en 1 theelepel citroensap door de avocado.
- Pel de eieren en halveer deze. Laat de eieren 2 minuten afkoelen. Meng het eigeel door het avocadomengsel. Snijd het eiwit in blokjes en roer dit er ook doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Beleg 1 boterham met de veldsla. Verdeel de eiersalade erover en leg de andere boterham er bovenop. Snijd de sandwich doormidden. Serveer op een bord.
Tip van FitChef
Garneer de sandwich met sprietjes verse bieslook.