Zalm uit de oven met groene asperges
Zalm uit de oven met groene asperges
427kcal Per persoon
39g Eiwitten
10g Kh
26g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 citroen
- 3 eetlepels cottage cheese (60 g)
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 2 bosuitjes
- 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Deze zalm uit de oven met groene asperges is een feestelijk gerecht met alleen maar gezonde ingrediënten! De zalm doe je in de oven en dan heb je mooi even de tijd om de groene asperges en bosuitjes lekker beetgaar te grillen in de grillpan.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de citroen schoon en rasp een halve theelepel van de gele schil fijn. Pers de citroen uit. Meng in een kom de cottage cheese met citroenrasp en wat zout en versgemalen peper.
- Wrijf de zalmfilet in met zout, peper en de helft van het citroensap. Leg in een lage ovenschaal. Verdeel het cottage cheesemengsel erover. Schuif de schaal in de oven en bak de zalm in 20-25 minuten gaar en laat de cottage cheese licht kleuren.
- Snijd de kontjes en het lelijke groene loof van de bosuitjes.
- Bestrijk de groene aspergepunten en bosuitjes dun met olie en leg ze naast elkaar in een hete grillpan. Rooster de aspergepunten en bosuitjes in 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn en mooi bruine strepen hebben. Keer ze regelmatig en schep de asperges en bosuitjes die al goed zijn op een bord. Besprenkel ze met de rest van het citroensap en eventueel wat peper en zout en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de overige asperges en bosuitjes tot ze ook beetgaar zijn.
- Serveer de zalm met cottage cheese op een (warm) bord en schep de asperges en bosuitjes ernaast.
Benodigdheden:
- Ovenschaal
- Grillpan
Tip van FitChef
1. Meng ook wat verse dille en peterselie door de cottage cheese.
2. Deze zalm met groene aspergepunten is ook lekker met gekookte krieltjes in de schil.