Snelle curry met aubergine & kikkererwten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
711kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
70g Koolhydraten
Vet
34g Vet
Voedingsvezel
21g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk aubergine
  • 100 gram wortel
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode currypasta (potje)
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 100 gram kikkererwten (uit blik)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd de aubergine en wortel in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een wokpan en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de aubergine en wortel toe en bak 5 minuutjes mee. Voeg de rode curry pasta toe en bak kort mee. Voeg tot slot de kokosmelk en 50 ml water toe. Als de curry te snel indikt kun je er nog wat water bij doen. Voeg de laatste 3 minuten de kikkererwten toe en verwarm deze mee.
  4. Giet de rijst af en schep dit in een diep bord. Verdeel vervolgens de curry erover.

Tip van FitChef

Garneer met wat koriander en limoen.