Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Snelle runderstoof met rijst & pindakaas

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Snelle runderstoof met rijst & pindakaas
706kcal Per persoon
Eiwitten
41g Eiwitten
Kh
73g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 125 gram runderreepjes
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 75 gram tuinerwten (diepvries)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de ui en de wortel toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de kerriepoeder en runderreepjes toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, pindakaas, 75 ml water en het bouillonblokje toe. Roer alles goed door en laat dit op laag vuur 5 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt. Voeg in de laatste 3 minuten de tuinerwten toe en verwarm mee. Zet dan het vuur uit.
  4. Verdeel de rijst op een bord en schep de runderstoof erover. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Deze runderstoof met rijst en pindakaas is lekker met verse koriander.