Nieuw!
Vegan rode curry
Vegan rode curry
725kcal Per persoon
20g Eiwitten
95g Kh
29g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 3 eetlepels rode currypasta (60 g)
- 100 ml kokosmelk
- 150 gram linzen, uit blik
Deze vegan rode curry is zó gemaakt en heerlijk rijk van smaak! Een lekker en gezond gerecht om zeker vaker op tafel te zetten.
Zo maak je dit recept
- Hak de ui, knoflook en peper fijn en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper voor 1 minuut op laag vuur, voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog 3 minuten.
- Schenk de kokosmelk erbij, voeg vervolgens de linzen toe en laat 10 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
- Serveer de rijst met de curry op een diep bord.
Tip van FitChef
Deze vegan rode curry is lekker met verse koriander.