Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Vegan rode curry

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Vegan rode curry
725kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
95g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 150 gram linzen, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze vegan rode curry is zó gemaakt en heerlijk rijk van smaak! Een lekker en gezond gerecht om zeker vaker op tafel te zetten.

Zo maak je dit recept

  1. Hak de ui, knoflook en peper fijn en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper voor 1 minuut op laag vuur, voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog 3 minuten.
  5. Schenk de kokosmelk erbij, voeg vervolgens de linzen toe en laat 10 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
  6. Serveer de rijst met de curry op een diep bord.

Tip van FitChef

Deze vegan rode curry is lekker met verse koriander.