Snelle kip curry
Snelle kip curry
655kcal Per persoon
48g Eiwitten
57g Kh
26g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ rode peper
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ theelepel kerriepoeder (3 g)
- 75 ml kokosmelk
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de rode peper met kerriepoeder.
- Voeg de kipfilet toe aan het kerrie mengsel en bak 3-5 minuten op matig vuur. Voeg de kokosmelk en de broccoliroosjes toe en schep goed om. Laat de curry nu nog een minuut of 8-10 zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met de rijst.
Tip van FitChef
Bestrooi de kip curry met verse peterselie of koriander.