Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Spaghetti Bolognese

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Spaghetti Bolognese
643kcal Per persoon
Eiwitten
35g Eiwitten
Kh
69g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 75 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • ½ theelepel tijm, gedroogd (1 g)
  • 175 gram tomatenblokjes
  • 25 ml kookzuivel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in kleine blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe aan de pan en rul dit in zo’n 4 minuten gaar. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, samen met de oregano en tijm en bak dit nog een minuut mee.
  4. Roer dan de tomatenblokjes door het gehakt en laat dit op middelhoog vuur nog 4 minuten pruttelen. Roer als laatste de kookzuivel door de saus, verwarm kort mee en breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Roer de afgegoten spaghetti door de saus en serveer op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Garneer de spaghetti Bolognese met verse basilicum.