Nieuw!
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
643kcal Per persoon
35g Eiwitten
69g Kh
25g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 stengel bleekselderij
- 75 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- ½ theelepel tijm, gedroogd (1 g)
- 175 gram tomatenblokjes
- 25 ml kookzuivel
Zo maak je dit recept
- Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe aan de pan en rul dit in zo’n 4 minuten gaar. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, samen met de oregano en tijm en bak dit nog een minuut mee.
- Roer dan de tomatenblokjes door het gehakt en laat dit op middelhoog vuur nog 4 minuten pruttelen. Roer als laatste de kookzuivel door de saus, verwarm kort mee en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Roer de afgegoten spaghetti door de saus en serveer op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Garneer de spaghetti Bolognese met verse basilicum.