Penne met portobello & tomaat
Penne met portobello & tomaat
551kcal Per persoon
24g Eiwitten
63g Kh
22g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 portobello
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 3 tomaten
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 75 gram penne, volkoren
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd de ui in dunne partjes en de portobello in repen. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en fruit de partjes ui zachtjes glazig. Schep de repen portobello erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin.
- Halveer de tomaten. Snijd de helft van de halve tomaten in stukjes en schep ze door het portobellomengsel. Strooi er de helft van de Italiaanse kruiden en wat zout en peper over en laat het afgedekt 6-8 minuten zachtjes sudderen.
- Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
- Verdeel de andere halve tomaten op de bakplaat en strooi de rest van de Italiaanse kruiden met zout en peper erover. Druppel de rest van de olie erover. Schuif ze onder de hete grill en laat ze in 4-6 minuten gaar worden.
- Giet de pasta af en serveer in een diep bord met de portobellosaus, de geraspte kaas erover en de tomaatjes erop.
Benodigdheden:
- Bakblik
Tip van FitChef
Deze penne met portobello en tomaat is lekker met wat rucola en verse basilicum.