Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Penne met zoete aardappel & linzen in tomatensaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Penne met zoete aardappel & linzen in tomatensaus
570kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
97g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram zoete aardappel
  • 100 gram linzen, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
  • 200 gram tomatenblokjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel, was deze en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de zoete aardappel blokjes en Italiaanse kruiden toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met 2 eetlepels water. Laat de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar stoven met het deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg de linzen de laatste 2 minuten toe aan de pan en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de penne op een bord samen met de zoete aardappel en linzen in tomatensaus.

Tip van FitChef

Garneer de penne met zoete aardappel met verse basilicum.