Nieuw!
Penne met zoete aardappel & linzen in tomatensaus
Penne met zoete aardappel & linzen in tomatensaus
570kcal Per persoon
20g Eiwitten
97g Kh
11g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram zoete aardappel
- 100 gram linzen, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 200 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel, was deze en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de zoete aardappel blokjes en Italiaanse kruiden toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met 2 eetlepels water. Laat de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar stoven met het deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg de linzen de laatste 2 minuten toe aan de pan en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de penne op een bord samen met de zoete aardappel en linzen in tomatensaus.
Tip van FitChef
Garneer de penne met zoete aardappel met verse basilicum.