ūü•≥ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
636kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
67g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 150 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 70 gram spaghetti, volkoren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Bak het gehakt in een hapjes pan op laag vuur in eigen vet al omscheppend rul. Bak het daarna op hoger vuur al omscheppend bruin. Bak de ui en paprika 1 minuut mee.
  3. Schep de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en de stukjes tomaat erdoor en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt, roer regelmatig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Kook intussen de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken.
  5. Serveer de spaghetti met de gehaktsaus erover.