Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus
Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus
600kcal Per persoon
40g Eiwitten
70g Kh
18g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 75 gram spaghetti, volkoren
Zo maak je dit recept
- Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaten in stukjes.
- Bak het gehakt in een hapjespan op laag vuur in eigen vet al omscheppend rul. Bak het daarna op hoger vuur al omscheppend bruin. Bak de ui en paprika 1 minuut mee.
- Schep de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en de stukjes tomaat erdoor en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt, roer regelmatig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Kook intussen de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Laat daarna in een vergiet uitlekken.
- Serveer de spaghetti met de gehaktsaus erover.
Tip van FitChef
Lekker met verse kruiden als oregano, basilicum, tijm of rozemarijn.