Nieuw!
Orzosalade met feta, kip & tzatziki
Orzosalade met feta, kip & tzatziki
722kcal Per persoon
43g Eiwitten
74g Kh
28g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram orzo
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- ½ komkommer
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 50 gram maïs
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
- ½ citroen
- 30 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water om af te koelen. Laat uitlekken.
- Snijd de kipfilet in reepjes en pers het teentje knoflook. Meng in een schaaltje de kip met de helft van de olie, helft van de knoflook en de ras el hanout. Laat even zo staan.
- Snijd de helft van de komkommer in blokjes. Rasp de andere helft van de komkommer grof met een rasp en knijp het vocht er een beetje uit. Zet dit even apart in een schaaltje. Snijd de tomaten in vieren en snipper de rode ui. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Roer in een schaaltje de yoghurt, andere helft van de knoflook, geraspte komkommer en wat citroensap door elkaar.
- Verwarm een koekenpan en bak de kipreepjes in 4 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Meng de orzo in een schaal samen met de kipreepjes, komkommerblokjes, tomaat, ui en maïs. Besprenkel met de andere helft van de olie, wat citroensap en peper en zout. Verkruimel de feta over de salade. Hussel alles door elkaar.
- Serveer de salade op een bord en schep de tzatziki erbij.
Benodigdheden:
- Rasp
Tip van FitChef
Heb je geen rasp in huis? Snijd de komkommer voor de tzatziki dan heel fijn.