Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus
843kcal Per persoon
Eiwit
42g Eiwit
Koolhydraten
74g Koolhydraten
Vet
42g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram spaghetti, volkoren
  • 1 sjalotje
  • 3 tomaten
  • 150 gram kipgehakt
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel oregano, gedroogd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in stukjes.
  3. Meng het kipgehakt met peper en zout. Vorm met natte handen kleine balletjes van het gehakt.
  4. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de gehaktballetjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  5. Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomaatblokjes, oregano, eventueel een scheutje water en peper en zout toe. Verwarm in 5-6 minuten tot een rulle saus. Voeg de tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en warm even door.
  6. Giet de spaghetti af en meng door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip van FitChef

Bestrooi de spaghetti met geraspte kaas en verse basilicum.