Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus
Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus
843kcal Per persoon
42g Eiwitten
74g Kh
42g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram spaghetti, volkoren
- 1 sjalotje
- 3 tomaten
- 150 gram kipgehakt
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de sjalot en snijd de tomaten in stukjes.
- Meng het kipgehakt met peper en zout. Vorm met natte handen kleine balletjes van het gehakt.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de gehaktballetjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomaatblokjes, oregano, eventueel een scheutje water en peper en zout toe. Verwarm in 5-6 minuten tot een rulle saus. Voeg de tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en warm even door.
- Giet de spaghetti af en meng door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Bestrooi de spaghetti met geraspte kaas en verse basilicum.