Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Stamppot van zoete aardappel, snijbonen & paprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Stamppot van zoete aardappel, snijbonen & paprika
597kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
78g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 200 gram snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 3 eetlepels halfvolle melk (45 ml)
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
  • 50 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze stamppot van zoete aardappel, snijbonen en paprika voegen wij graag aan onze favorieten toe! Je krijgt er een hele berg gezonde voedingsstoffen mee binnen, terwijl de smaak toch echt fantastisch is! Mocht je liever geen melk gebruiken, dan kun je de stamppot ook prima smeuïg maken met wat kookvocht.

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de snijbonen in dunne schuine reepjes. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui.
  2. Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met water en kook in 10 minuten gaar. Zet ook de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8-10 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak hierin de paprika en ui samen zo’n 5 minuten tot de paprika zacht is.
  4. Giet de zoete aardappel en snijbonen af.
  5. Stamp de zoete aardappel samen met de melk en de mosterd tot een puree. Roer de snijbonen, paprika en ui erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de geraspte kaas door de stamppot.
  6. Serveer de stamppot op een bord en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover.

Tip van FitChef

Het is lekker om nog wat sambal of chilivlokken door de stamppot te mengen