⏰ 42% korting op jaarlidmaatschap!

2d03u10m39s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Stamppot van zoete aardappel, snijbonen & paprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Stamppot van zoete aardappel, snijbonen & paprika
597kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
78g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 200 gram snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de snijbonen in dunne schuine reepjes. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui.
  2. Doe de zoete aardappel blokjes in een pan met water en kook in 10 minuten gaar. Zet ook de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8-10 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak hierin de paprika en ui samen zo’n 5 minuten tot de paprika zacht is.
  4. Giet de zoete aardappel en snijbonen af.
  5. Stamp de zoete aardappel samen met de melk en de mosterd tot een puree. Roer de snijbonen, paprika en ui er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de geraspte kaas door de stamppot.
  6. Serveer de stamppot op een bord en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover.