Nieuw!
Zoete aardappel & pompoen stamppot met falafel
Zoete aardappel & pompoen stamppot met falafel
721kcal Per persoon
20g Eiwitten
77g Kh
37g Vetten
21g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 5 zongedroogde tomaten
- 200 gram pompoenstukjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 5 falafel balletjes
- 100 gram andijvie, gesneden
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Er gaat toch niets boven het eten van een lekker stamppotje op zijn tijd! En lijkt andijviestamppot je maar saai? Dat is absoluut niet het geval met deze zoete aardappel en pompoen stamppot met falafel balletjes en geroosterde noten. Je kan ook de helft van de zoete aardappel vervangen door gewone aardappels en uiteraard smaken gewone gehaktballetjes er net zo lekker bij! Geniet van deze verrassend lekkere stamppot van zoete aardappel en pompoen!
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Doe de zoete aardappel samen met de pompoenstukjes in een pan met ruim water en kook in 10 minuten gaar.
- Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de falafel 6 minuten.
- Giet de zoete aardappel en pompoen af en stamp tot een grove puree. Roer de andijvie en zongedroogde tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de zoete aardappel en pompoen stamppot op een bord samen met de falafel. Verkruimel de noten erover.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
1. Rooster de noten even in een pan zonder olie voor extra veel smaak!
2. Deze zoete aardappel en pompoen stamppot met falafel is ook erg lekker met rucola in plaats van andijvie.