Nieuw!
Bloemkoolstamppot met paprika & falafel
Bloemkoolstamppot met paprika & falafel
563kcal Per persoon
15g Eiwitten
66g Kh
26g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel hummus (20 g)
- 5 falafel balletjes
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
- Doe de aardappel en bloemkool samen in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 15-17 minuten gaar.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de paprika op laag vuur zacht in zo’n 6 minuten. Haal dit uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Bak de falafel hierin goudbruin in 3 minuten.
- Giet de aardappels met bloemkool af. Stamp dit met een pureestamper tot een grove puree.
- Roer de hummus samen met de paprika door de stamppot heen en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot op een bord en leg de falafel erbij.
Tip van FitChef
1. Garneer de bloemkoolstamppot met verse peterselie.
2. Het is ook lekker om wat cranberry's over de stamppot de verdelen.