Stoofpotje van kip met zuurkool

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
508kcal Per persoon
Eiwit
42g Eiwit
Koolhydraten
52g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 250 gram zuurkool
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen in een pan met 4 cm kokend water met wat zout in 15 minuten gaar.
  2. Snijd de kip in stukken van 4 cm en wrijf ze in met zout, versgemalen peper en paprikapoeder. Verwarm de olijfolie in de hapjespan en bak de stukken kip rondom bruin.
  3. Snijd intussen de ui in partjes en verdeel deze rond de kip. Bak nog 2 minuten. Druk het vocht uit de zuurkool en verdeel de zuurkool ook rond de kip. Voeg een scheut water toe en smoor alles afgedekt in 12-15 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
  4. Giet de aardappelen af en schud de pan, zodat de aardappelen lekker kruimig worden.
  5. Serveer de kip met zuurkool en aardappelen.

Tip van FitChef

Vervang de kipfilet door kipdijfilet. Dat geeft het gerecht net wat meer smaak.