Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Makkelijke ovenschotel met pompoen & pastinaak

  • 35 minuten
  • 2 personen
Makkelijke ovenschotel met pompoen & pastinaak
432kcal Per persoon
Eiwit
9g Eiwit
Koolhydraten
61g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 400 gram zoete aardappel
  • 250 gram pompoenstukjes
  • 1 eetlepel tijm, vers
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 100 gram ricotta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de pastinaak en aardappel en snijd in stukjes. Verdeel de pastinaak met aardappel en pompoenstukjes over de braadslede. Bestrooi met de helft van de tijm. Besprenkel met de balsamicoazijn en de olie. Hussel alles een beetje door elkaar en bestrooi met peper en zout. 
  3. Schep de ricotta in een klein ovenschaaltje en bestrooi met de rest van de tijm, peper en zout. Zet het schaaltje met de ricotta tussen de groenten op de braadslede en bak in de oven in 20 minuten gaar. Hussel af en toe met een spatel de groenten door elkaar.
  4. Serveer de ovenschotel met de ricotta.

Tip van FitChef

Een ovenschotel is altijd handig om je restjes groenten op te maken. Verdeel ze tussen de pompoen en zoete aardappel en bak ze even mee.