Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kaasomelet met courgette & aardappel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kaasomelet met courgette & aardappel
598kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (3 g)
  • 2 eieren
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Glutenvrij? Vegetarisch? Geen granen? Deze kaasomelet met courgette en aardappel heeft het allemaal. Of juist allemaal niet! En je mist het ook niet. Deze lekkere omelet ligt bovendien al in 15 minuten op je bord. Lekker, gezond én gemakkelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui. 
  2. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de aardappel, courgette en Italiaanse kruiden met wat zout en versgemalen peper erdoor en smoor afgedekt in 6-8 minuten zachtjes gaar. Schep af en toe om.
  3. Klop intussen in een kom de eieren los en roer de geraspte kaas met wat peper erdoor. 
  4. Verwarm de resterende olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Schuif het gestolde ei steeds van de kant naar het midden en laat het nog vloeibare ei naar de rand lopen. 
  5. Laat de omelet – als de bovenkant net gestold is maar nog wel glanst – op een bord glijden. Schep de helft van courgettemengsel op één kant van de omelet en klap de omelet dubbel. Serveer de rest van het courgettemengsel ernaast.

Tip van FitChef

1. Serveer deze kaasomelet naar wens met volkoren brood.
2. Zin in pittig? Bak een fijngesneden (stukje) rood pepertjes mee.
3. Het is lekker om er een salade bij te eten.