Tabouleh van rijst met champignons & paprika
Tabouleh van rijst met champignons & paprika
592kcal Per persoon
12g Eiwitten
97g Kh
17g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 150 gram champignons
- 1 rode paprika
- 50 gram rozijnen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de champignons doormidden en de paprika in lange repen.
- Overgiet de rozijnen in een kom met lauwwarm water en laat dit een paar minuten wellen.
- Verwarm in een hapjespan de olijfolie en bak de champignons en de paprika 3-4 minuten. Schep de groenten met de rijst in een kom.
- Maak een dressing van de rest van de olie, citroensap, peper en zout.
- Giet de rozijnen af in een zeef en schep ze, samen met de dressing, door de tabouleh.
Tip van FitChef
1. Het is lekker om veel fijngesneden, verse peterselie en munt door de tabouleh te doen.
2. Vervang de rijst eens door bulgur.