Tabouleh van rijst met champignons & paprika
Tabouleh van rijst met champignons & paprika
518kcal Per persoon
11g Eiwitten
90g Kh
12g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 125 gram champignons
- 1 rode paprika
- 40 gram rozijnen
- 1 eetlepel (olijf)olie
Zo maak je dit recept
1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de champignons doormidden en de paprika in lange repen.
3. Overgiet de rozijnen in een kom met lauwwarm water en laat dit een paar minuten wellen.
4. Verwarm in een hapjespan de olijfolie en bak de champignons en de paprika 3-4 minuten. Schep de groenten met de rijst in een kom en breng op smaak met peper en zout.
5. Giet de rozijnen af in een zeef en schep ze door de tabouleh.
Tip van FitChef
1. Het is lekker om veel fijngesneden, verse peterselie door de tabouleh te doen.
2. Vervang de rijst eens door bulgur.