Nieuw!
Tomaten couscous met aubergine, wortel & feta
Tomaten couscous met aubergine, wortel & feta
558kcal Per persoon
20g Eiwitten
68g Kh
23g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 aubergine
- 100 gram wortel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 40 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes en de wortel in dunne plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en doe hier de aubergine, wortel en ras el hanout bij. Roerbak de groenten gaar in zo’n 6 minuten.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Voeg hier de ui en knoflook aan toe en bak dit op zacht vuur tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Zet het vuur uit en roer de gewelde couscous erdoor.
- Serveer de tomaten couscous met de groenten. Verkruimel de feta over het gerecht. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Verdeel wat vers gehakte peterselie over het gerecht of neem eens geitenkaas in plaats van feta.