Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Couscous met bloemkool & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Couscous met bloemkool & champignons
408kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 125 gram champignons
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze couscous met bloemkool en champignons is superlekker! Met couscous kun je immers zo veel kanten op dat het nooit verveelt!

Zo maak je dit recept

  1. Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat het net onder staat. Laat de couscous 10 minuten wellen.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Snijd de champignons in dunne plakjes. 
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en pers de knoflook erboven uit. Schep de champignons met Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper erdoor. Bak de champignons tot ze bruin kleuren. Schep op een bord.
  5. Roer de tomatenpuree door het bakvet in de pan. Voeg 100 ml water toe en kook in tot een lekkere jus.
  6. Serveer de couscous in een diep bord. Verdeel de bloemkoolroosjes erover en schep de champignons erop. Schep de tomatenjus erover.

Tip van FitChef

Lekker met verse oregano of experimenteer met je eigen favoriete kruiden.