Couscous met bloemkool & champignons

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
408kcal Per persoon
Eiwit
16g Eiwit
Koolhydraten
61g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Laat de couscous 10 minuten wellen.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Snijd de champignons in dunne plakjes. 
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en pers de knoflook erboven uit. Schep de champignons met Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper erdoor. Bak de champignons tot ze bruin kleuren. Schep op een bord.
  5. Roer de tomatenpuree door het bakvet in de pan. Voeg 100 ml water toe en kook in tot een lekkere jus.
  6. Serveer de couscous in een diep bord. Verdeel de bloemkoolroosjes erover en schep de champignons erop. Schep de tomatenjus erover.